HR EN IT

Povratak na BLOG

Bakalar dijeta – jednostavno zdravo!

Jedna od dijeta koju često preporučuju stručnjaci i nutricionisti je ona temeljena na bakalaru, pa se stoga preporučuje konzumacija ove riblje vrste barem nekoliko puta tjedno!

Riba je zdrava, proteinima bogata namirnica koja u posljednje vrijeme postaje nezaobilazni dio zdrave dijetalne prehrane. Mnogi koji pate od prekomjerne tjelesne težine, ali i oni koji žele svoju liniju dovesti do savršenstva bez izgladnjivanja i korištenja raznih preparata, biraju upravo ribu kao svoj glavni izvor nutrijenata. Upravo tu počinje priča o bakalaru.

Naime, bakalar se smatra jednom od najzdravijih ribljih vrsta. Osobito je siromašna mastima što ju čini idealnom namirnicom za dijetu i smanjenje tjelesne težine. Kod raznih vrsta dijeta često je problem to što su siromašne masnoćama, ali isto tako im nedostaje i vrijednih elemenata koji su neophodni za pravilan rad organizma. Bakalar pak, kao što smo već spomenuli, sadrži niske količine masnoća, ali je zato bogat spojevima poput vitamina, minerala i omega-3 masnih kiselina koje dokazano pomažu u snižavanju kolesterola i sa sobom donose brojne zdravstvene prednosti.

Jedna od dijeta koju često preporučuju stručnjaci i nutricionisti je ona temeljena na bakalaru, pa se stoga preporučuje konzumacija ove riblje vrste barem nekoliko puta tjedno. Dijetalna prehrana obično zna biti pomalo dosadna za nepce, no ne i kada je riječ o delikatesama od bakalara iz ponude Baccala della Mamma. Naši proizvodi pripremljeni su od pomno odabranog i visokokvalitetnog norveškog bakalara i kombinirani s ostalim zdravim namirnicama poput tartufa, maslina i čili papričica, koje upotpunjuju okus i arome te pružaju raznovrsnost vašem dijetalnom programu.

Potražite stoga i Vi neodoljive Baccala della Mamma delicije od bakalara i zavirite su svijet zdravog, ali istovremeno nepcu ugodnog načina prehrane.