HR EN IT

Povratak na BLOG

Bakalar – riba bogatog okusa i blagodatima zdravlja

Izvrstan okusom i bogatstvom minerala i vitamina – bakalar je odličan izbor koji će oduševiti Vaše nepce i čuvati Vaše zdravlje.

Danas mediji uistinu bombardiraju zdravim namirnicama i onime što je najbolje za Vas, Vaše tijelo i zdravlje istoga. Mi Vam donosimo samo jednu namirnicu koja ne krije samo izvanredan i kraljevski okus, već i razne blagodati na kojima će Vam Vaše tijelo biti zahvalno. Riječ je o bakalaru.

Bakalar je morska riba koja posjeduje značajna svojstva, čineći je vrhunskom i kvalitetnom namirnicom. On je bogat bjelančevinama i mineralima, ima jako malo masnoće i nisko je kaloričan. Samim time se nalazi na vrhu popisa namirnica ljudi koji prate uravnoteženu prehranu, ali i u sportaša kojima je idealan zbog visokog udjela kvalitetnih bjelančevina – temeljima koji grade mišićnu masu. Također, bakalar se preporučuje osobama koje zbog zdravstvenih ili drugih razloga moraju unositi hipokaloričnu hranu, a pri tome žele svoju prehranu obogatiti vrijednim sastojcima. Važni minerali poput fosfora, kalcija, joda i željeza, kao i vitamini A i D, neophodni su za pravilan rast, razvoj i samo funkcioniranje organizma, a sve navedeno je, naravno, prisutno u bakalaru!

Sada kada znate sve prednosti bakalara, vrijeme je da dodamo još jednu vrlo važnu činjenicu – bakalar je riba kraljevskog okusa koja će zavesti Vaše nepce i savršeno se sjediniti s tek pokojim začinom ili željenim prilogom. Postoje razni gurmanski recepti kojima ćete oduševiti sami sebe, ali i svoje bolje polovice, a kako biste stvorili upravo savršene delicije, odabirete bakalar kao glavnu namirnicu, i to iz široke palete proizvoda Baccala della Mamma.

Baccala della Mamma delikatese pripremljene su od vrhunskog i kvalitetnog norveškog bakalara i predstavljaju bogate okuse koje ćete savršeno uskladiti s raznim prilozima i možda tek pokojim začinom. Ukusan, kvalitetan i zaista zdrav izbor – bakalar je svojim bogatstvom okusa i zdravlja, uistinu prava zvijezda gastronomije!