HR EN IT

Povratak na BLOG

Jeste li znali da bakalar obiluje vitaminom D?

Bakalar obiluje vitaminom D koji je neophodan za rast i razvoj djeteta. Iz tog razloga bakalar je nezaobilazna namirnica koja se često mora nalaziti na obiteljskom stolu.

Bakalar je mnogima omiljena riba ne samo zbog jedinstvenog okusa nego i zbog brojnih nutritivnih vrijednosti. Osim toga, odličan je izvor niskokaloričnih proteina.

Od svih prednosti bakalara na čovjekov organizam svakako treba izdvojiti i činjenicu da poboljšava krvožilni sustav jer sadrži omega-3 masne kiseline. Izvrstan je izvor niacina odnosno vitamina B3 koji snižava visoku razinu lošeg kolesterola. Konzumacija bakalara povezana je i s manjim rizikom od nastanka raka debelog crijeva. Ono što posebno valja istaknuti je to da bakalar obiluje i vitaminom D koji je neophodan za rast i razvoj djeteta. Iz tog razloga bakalar je nezaobilazna namirnica koja se često mora nalaziti na obiteljskom stolu.

Značaj vitamina D za djecu

Vitamin D osigurava našim najmlađima dovoljno kalcija i fosfora koji jačaju njihove kosti i zube. Ako mislite da je mlijeko jedini izvor kalcija, moramo vas upozoriti da griješite. Zatim, vitamin D djeluje kao hormon koji pomaže u reguliranju imunološkog sustava i rasta stanica. Kalcij iz vitamina D pospješuje rad srca, mišića i živaca. Osim toga, vitamin D je iznimno važan i za kožu djeteta jer poboljšava njezinu regeneraciju. Na kraju, ali ne manje važno, vitamin D je neophodan i za pravilan rad imunološkog sustava kod djece jer pomaže u borbi protiv bakterija.

Sada kada smo vas osvijestili o važnosti vitamina D za Vaše najmlađe, pogledajte veliku ponudu raznih namirnica od bakalara te požurite po omiljenu Baccala della Mamma paštetu od bakalara, gourmet proizvode s dodatkom raznih okusa ili nešto treće po vašem izboru.