HR EN IT

Povratak na BLOG

Kako je bakalar postao delicija?

Jedno od najtipičnijih jela naših prostora, bakalar, zanimljivo ne potječe iz Jadrana, već iz Norveške. Raznim čudnim, ali zahvalnim putevima prošlosti, došao je i do naših krajeva i danas predstavlja ribu koja svakako ima karizmu i savršeno se slaže s jednim drugim tradicijskim napitkom – vinom.

Stoljećima dug put bakalara do našega stola, čini ga upravo delicijom kakva zaslužuje biti. Svojim specifičnim karakteristikama omogućava najraznovrsnija moguća usklađivanja i sjedinjenja okusa. Tako postoje brojni recepti kojima ćete izvući upravo one najbolje nijanse bakalara koji ponosno nosi titulu ribljeg klasika. 
Cijenjena riba, najčešće korištena u prehrani sušena i soljena, bogata je vitaminima i vrhunske je kvalitete. Upravo zato je i glavna namirnica u pripremi Baccala della Mamma proizvoda. Prepoznavši zavidne osobine bakalara, isti je ključan sastojak bogatih okusa i tradicionalne recepture njihovih proizvoda. Delikatese od bakalara prema maminom receptu, možete kušati u raznim kombinacijama okusa – bakalar na bijelo, bakalar tartufino, bakalar pikantino, bakalar oliveto te bakalar šugo. Također, u svojoj ponudi imaju i paštete – pašteta od norveškog bakalara na bijelo, s maslinama, chilly papričicama i tartufima. Na Vama je zapravo samo da uzmete ovu ključnu i temeljnu namirnicu, a ostalo prepustite mašti i Vašoj kulinarskoj kreativnosti jer samo tako možete uistinu saznati kako je i zašto bakalar postao delicija.