HR EN IT

Povratak na BLOG

Kako možete biti sigurni da ste kupili „pravi“ bakalar?

Ako ste i Vi htjeli iznenaditi Vaše goste ukusnim jelom od bakalara, no ne znate kako procijeniti njegovu kvalitetu u trgovinama, ne brinite - u nastavku teksta donosimo nekoliko stavki po kojima ćete biti sigurni da ste kupili „pravi“ bakalar.

Obiteljski blagdanski stol nije potpun ako ne osjetite miris bakalara. Brojni ukućani ovu delikatesnu namirnicu u blagdansko vrijeme pripremaju za svoje najbliže.

Ako ste i vi htjeli iznenaditi vaše goste ukusnim jelom od bakalara, no ne znate kako procijeniti njegovu kvalitetu u trgovinama, ne brinite. U nastavku teksta donosimo nekoliko stavki po kojima ćete biti sigurni da ste kupili „pravi“ bakalar.

  1. Aromatičan miris - s obzirom na to da se bakalar na hrvatsko tržište dovozi u sušenom obliku iz sjevernih država, uglavnom ima aromatičan miris jer se suši na temperaturi oko 5°C;
  2. Tvrdoća - osušeni bakalar je iznimno tvrd. No neka vam to ne predstavlja nikakvu brigu oko daljnjeg pripremanja jela. Sušeni bakalar se prije pripremanja namače u toploj vodi. Važno je napomenuti da je potrebno redovno mijenjati vodi. Stajanjem u vodi povećava mu se i volumen;
  3. Izgled ribe - sušeni bakalar u trgovinama trebao bi biti dug barem 60 cm te očišćen od ljuski na području trbuha i vrata. Peraje su obavezno okrenute prema gore. Hrapava koža te žućkasta boja mesa uz leđnu peraju pokazatelji su dobre i kvalitetne ribe.

Ako vam i dalje odabir kvalitetnog bakalara predstavlja problem, uvijek možete odabrati sigurno - Baccala della mamma delikatese od bakalara kojima ćete upotpuniti zajednička obiteljska druženja oko blagdanskog stola.