HR EN IT

Povratak na BLOG

Ljuto na tanjuru, zdravlje u tijelu!

Naša krema od bakalara na bijelo Pikantino nudi već dobro znanu kremastu teksturu obogaćenu ugodnim aromama papričica koje čine svaki zalogaj blago ljutkastim i pri tom ga pretvaraju u pravi gurmanski užitak.

Bakalar na bijelo već je sam po sebi vrhunska i tradicionalna delicija, a mi u Baccala della Mamma nastojimo svaku takvu deliciju obogatiti s darovima prirode. Inspiraciju za kremu Pikantino pronašli smo u dugoj povijesti konzumiranja ljute hrane u mnogim predjelima zemaljske kugle, a jedan od najboljih načina za kreiranje aromatičnosti i pikantnosti hrane je dodavanje chilly papričica. Tako naša krema od bakalara na bijelo Pikantino nudi već dobro znanu kremastu teksturu obogaćenu ugodnim aromama papričica koje čine svaki zalogaj blago ljutkastim i pri tom ga pretvaraju u pravi gurmanski užitak.

Osim iz gurmanskih razloga, postoji i mnogo znanstvenih dokaza zašto je dobro konzumirati ljutu hranu. Kao prvo, ljuta hrana ubrzava metabolizam čovjeka, odnosno sagorijevanje kalorija. Lagano pojačanim znojenjem tijelo se čisti od otrova što se nakon nekog vremena može vidjeti na koži, licu i kosi. Drugi razlog za konzumaciju ljute hrane je zaštita vašeg srca. Naime, konzumacijom pikantne hrane snižava se razina lošeg kolesterola koja može dovesti do srčanog udara. Osim toga, ljuta hrana potiče lučenje takozvanih hormona sreće – serotonina i endorfina. Lučenje tih hormona smanjuje rizik od obolijevanja od različitih psihičkih bolesti i stanja, poput depresije i anksioznosti. Gdje su prisutni serotonin i endorfin nema mjesta ljetnji ili stresu. Prema tome, možemo slobodno reći da se ljutom hranom borimo protiv ljutnje! Borimo se također i protiv bolova. Primjerice, utrljavanjem krema s dodatkom cilly papričica pomaže smanjiti bolove kod artritisa i slično. To ne znači da biste našu kremu Pikantino trebali koristiti na taj način, ali svakako vam preporučujemo uživanje u istoj barem nekoliko puta tjedno. Znanstveno je dokazano da pikantna hrana smanjuje količinu želučane kiseline i time sprječava pojavu bolova u trbuhu.

Dragocjeni proteini i aminokiseline iz bakalara i sve navedene prednosti ljutih papričica objedinjeni u kremi Pikantino čine zdrav zalogaj koji će donijeti mnoge dobrobiti vašem tijelu. Kao i kod drugih naših proizvoda, jamčimo vam vrhunski gurmanski užitak.