HR EN IT

Povratak na BLOG

Na dijeti ste? Bakalar je savršena namirnica za vas

Baccala della Mamma delikatese pripremljene od kvalitetnog norveškog bakalara zadovoljavaju dijetetske standarde, što ih čini idealnim zalogajem za dijetalnu prehranu!

Bakalar je,prije svega, zdrava, niskokalorična, ali nutritivno bogata namirnica. Upravo ta svojstva sugeriraju kako je bakalar odličan izbor ako ste podvrgnuti dijeti, bilo iz zdravstvenih ili drugih razloga.

S jedne strane obiluje bjelančevinama, što će vas zasititi, pomoći u izgradnji mišića i osigurati vašem tijelu dovoljan izvor energije, a s druge pak ima jako nisku razinu masnoća i ubraja se u niskokalorične namirnice. Ukupna kalorijska vrijednost 100 grama bakalara iznosi između 75 i 90 kcal, ovisno je li riječ o sušenom ili svježem bakalaru,  a na tu količinu bakalara otpada svega 1 gram masnoća. Osim toga, masnoće koje bakalar sadrži, imaju pozitivan učinak i ubrajaju se u esencijalne masnoće, poput omega-3 masnih kiselina koje imaju blagotvoran učinak na smanjenje lošeg kolesterola i krvnog tlaka, ali i na začepljenje krvnih žila. Uz sve to, ova vrsta ribe bogata je važnim mineralima poput fosfora, kalcija, joda i željeza, ali i vitaminima A i D, neophodnim za pravilan rast, razvoj i funkcioniranje organizma.

Drugim riječima, bakalar se preporučuje svima koji zbog zdravstvenih razloga ili drugih stanja moraju unositi hipokaloričnu hranu, a pri tome žele svoju prehranu ipak obogatiti vrijednim sastojcima i spojevima. Baccala della Mamma delikatese pripremljene od kvalitetnog norveškog bakalara također zadovoljavaju ove dijetetske standarde, što ih čini idealnim zalogajem za dijetalnu prehranu. Jednostavno, ako ste u potrazi za niskokaloričnim, a opet zdravim i nutritivno bogatim namirnicama, bakalar je definitivno namirnica koju biste trebali svrstati u uži izbor.