HR EN IT

Povratak na BLOG

Pikantino pašteta – ljuti i zdravi okusi našeg namaza

Pikantino pašteta idealna je kombinacija savršenih ljutkastih okusa koji su, osim što su izuzetno ukusni, odlični za Vaše tijelo!

I vrapci na grani već znaju – ljute nijanse Vašeg tanjura odlično utječu na Vaše tijelo. Vjerujemo da su ljubitelji ljutine raznim znanstvenim istraživanjima kojima je potvrđena ova hipoteza, konačno došli na svoje i svako malo okreću se savršenoj ljutini zbog koje nepce itekako zatitra od dražesti. Upravo taj doživljaj krije se u otkrivanju aroma Baccala della Mamma Pikantino paštete!

Zašto su ljute nijanse odlične za Vaše zdravlje? Osim što su uistinu ukusne i dodaju posebnu čar raznim gastronomskim delicijama, ljutina pomaže u sagorijevanju kalorija i povećava potrošnju istih za 8%. Drugim riječima – ljuta hrana pomaže u ubrzavanju metabolizma. Također, konzumacijom chilly papričica smanjuje se udio lošeg kolesterola u krvi i samim time se zdravlje srca dovodi na razinu koju srce i zaslužuje. Ljuta hrana potiče lučenje serotonina i endorfina, poznatijih i kao hormoni sreće – njihovim lučenjem smanjuje se rizik od obolijevanja od depresije i anksioznosti, te se smanjuje stres, ljutnja i ostale negativne emocije. Ljuta hrana pomaže i kod raznih bolova tako da iste smanjuje i to gotovo odmah. Sada kada su znanstvene činjenice rekle svoje, prebacimo se na one gastronomske!

Jedan od najboljih načina za kreiranje aromatičnosti i pikantnosti hrane je dodavanje upravo chilly papričica. Iz tog razloga, krema od bakalara na bijelo Pikantino nudi savršenu kremastu teksturu obogaćenu ugodnim aromama papričica koje svaki zalogaj začine svojim blagim ljutkastim nijansama, dok iste pomalo zadirkuju nepce čineći cijeli gastronomski doživljaj upravo savršenim.

Pikantino pašteta savršeni je dodatak svakoj Vašoj gastronomskoj deliciji koju zamislite, bilo da se radi o jednostavnijem predjelu bogatom okusom ili izuzetnom glavnom jelu čije okuse sjedinjuje i naglašuje upravo Pikantino pašteta Baccala della Mamma!