HR EN IT

Povratak na BLOG

S čime se slaže bakalar?

Mislit ćete – riba kao riba, savršeno se slaže s kvalitetnim i vrhunskim vinom. No, ne dajte se zavarati. Bakalar se odlično slaže s brojnim alkoholnim pićima!

Bakalar je mnogima omiljena namirnica zbog ne samo zbog svog okusa nego i zbog činjenice da se može pripremiti na najrazličitije načine. Možete ga jesti svježeg, dimljenog ili pripremiti bakalar na bijelo ili na crveno. Velika većina rado ga konzumira i kao paštetu koja se, uglavnom kao predjelo, poslužuje na tostu.

Mislit ćete – riba kao riba, savršeno se slaže s kvalitetnim i vrhunskim vinom. No, ne dajte se zavarati. Bakalar se odlično slaže s brojnim alkoholnim pićima.

Primjerice, ako se odlučite za paštetu od bakalara, rakija je savršeni odabir. Ako više volite začinjeni bakalar s kvalitetnom kombinacijom jačih okusa, votka je pravo piće u tom trenutku. Kada se bakalar poslužuje kao glavno jelo (bakalar na crveno), onda posegnite za čašom kvalitetnog bijelog vina. 

Jeste li znali da se bakalar može pohati? Da, dobro ste čuli! Za pripremu pohanog bakalara treba vam bakalar na bijelo i, naravno, smjesa za pohanje. Jednostavno napravite okruglice od bakalara, stavite ih u pripremljenu smjesu i ispržite u ulju. Pogodit ćete – pivo i pohani bakalar idealna je kombinacija!