HR EN IT

Povratak na BLOG

Tartufino pašteta – blago iz prirode na Vašem stolu

Pojedine kreacije na tanjuru, uistinu znaju predstavljati pravo bogatstvo najraznovrsnijih okusa savršeno sjedinjenih nijansa, aroma, teksture i mirisa. Iako se svačije nepce najčešće vodi upravo tim atributima, ponekad je to bogatstvo dodatno oplemenjeno izuzetnim spojem nutritivnih vrijednosti najraznovrsnijih namirnica korištenih u stvaranju krajnje senzacije okusa. Kada sve navedene atribute spojimo i uravnotežimo upravo u te izvrsne okusne nijanse, dobijemo savršenu paštetu od bakalara na bijelo s dodatkom tartufa.

Baccala della Mamma kreirala je spoj koji uistinu predstavlja blago prirode. Bakalar je sam po sebi jedna od najcjenjenijih riba naših krajeva, a osim po svojem izuzetnom okusu, poznat je i po svojim nutritivnim vrijednostima – izvrstan je izvor proteina i raznih vitamina, te je poznat, upravo zbog navedenog, kao visoko kvalitetna namirnica. Također, bogat je bjelančevinama, mineralima, ima jako malo masnoća i nisko je kaloričan.

S druge strane, tartuf je izuzetno cijenjena gljiva intenzivnog mirisa i toliko specifičnog okusa da vjerojatno nikada niste kušali nešto slično! Poznati pod nazivom šumsko blago, tartufi sadrže više proteina od ostalog povrća, te su niskokalorični, a osim izuzetnog okusa, tartufi su poznati i po svojim ljekovitim svojstvima i nutritivnim vrijednostima. Tako su isti odličan izvor vitamina B i minerala, bogati su važnim mikronutrijentima i podižu raspoloženje.

Tartufino pašteta uistinu je najveća gurmanska poslastica koja krije savršene okuse najkvalitetnijeg norveškog bakalara u kombinaciji s neodoljivo aromatičnim crnim tartufima, te će kao takva zavesti Vaša osjetila i pružiti im nevjerojatnu ekstazu istinskih okusnih nijansa. Njena lagana i kremasta tekstura zaista predstavlja savršen spoj nutritivnih vrijednosti dviju namirnica – bakalara i tartufa – kao i bogatstvo famoznih okusa skrivenih u nježnim nijansama teksture Tartufino paštete koja će upravo savršeno začiniti svaki Vaš željeni recept.