HR EN IT

Povratak na BLOG

Trikovima do savršeno kuhanog bakalara

Ne radi se niti o trikovima i čarolijama pojavljivanja, nestajanja, lebdenja i letenja. Naši trikovi vode korak po korak u pripremi savršenog bakalara koji će zbilja oduševiti svaku publiku, odnosno goste!

Kada se iluzionist ili mađioničar popne na pozornicu, nastane muk. Tišina. Cijela publika samo čeka da bude oduševljena novim čarolijama i trikovima. Što će nastati, što će nestati, a tko će poletjeti, neki su od glavnih trikova za koje kažu da su toliko jednostavni, da će osim oduševljenja izvođenja samog trika i čarolije, oduševljenje doći i kod otkrivanja jednostavnosti svih koraka. U našem slučaju, glavni akteri nisu iluzionisti i mađioničari, već svi kuhari i oni koji se tako osjećaju. Također, ne radi se niti o trikovima i čarolijama pojavljivanja, nestajanja, lebdenja i letenja. Naši trikovi vode korak po korak u pripremi savršenog bakalara koji će zbilja oduševiti svaku publiku, odnosno goste!

Zbilja postoji mnogo recepata za pripremu bakalara, ali kojemu vjerovati? Možda svima jer će bakalar svaki puta ispasti mrvicu drugačiji od prethodnog, ali upravo to zrno razlike ga čini savršenim? Točno tako. Ali ipak, prvo trebate biti sigurni da imate dobar komad bakalara kojim ćete započeti prvi korak prave pripreme. Baccala della Mamma, obrt je za proizvodnju i preradu bakalara, koji u svojoj ponudi ima vrhunske proizvode, a pravi specijalitet koji nude u svojoj obiteljskoj ponudi je upravo bakalar na bijelo. Osim što su tu recepturu obogatili novim okusima i stvorili nove vrhunske proizvode, mogu se smatrati pravim stručnjacima u pripremi bakalara! Iako je njegova priprema nešto zahtjevnija jer je potreban višednevni ritual, uvijek postoje trikovi koji će vas u potpunosti oduševiti svojom jednostavnošću!

Ono što je najvažnije kod same pripreme bakalara jest, naravno, strpljenje i dobra organizacija. Prije samog čina kuhanja, sušeni bakalar se mora dobro istući batićem i ostaviti umakati u vodi 24 sata s naglaskom na promjenu vode par puta dnevno. Voda kuhanja treba biti hladna i posoljena, a nakon što ona zavri, dodaje se sol i papar te se bakalar nastavi kuhati dok potpuno ne omekša.  Nakon kuhanja se odvaja meso od kostiju i kože, te se tada začini po želji. Daljnji koraci su čista mašta kuhara koji svoju publiku želi oduševiti sa skrivenim trikovima u rukavu i poslužiti bakalar uz krumpir, zelje ili palentu, možda i kao savršen namaz za tek umočenu krišku kruha u maslinovo ulje i voilà! Trik apsolutno savršeno izveden!