HR EN IT

Povratak na BLOG

Vlastita receptura i suvremeni proces proizvodnje za najukusnije proizvode od bakalara

Ono što Baccala della Mamma proizvode razlikuje od ostalih je činjenica da se samoj proizvodnji pristupa savjesno i pažljivo kako bi se zadržale sve kvalitete ove značajne ribe!

Bakalar je iznimno cijenjena i jedna od najznačajnijih riba na ovom području od koje se pripremaju raznovrsne delicije kao što su paštete, namazi, bakalar na crveno i sl.

Proizvodnja i prerada bakalara nije ni malo jednostavan zadatak u što se uvjerio obrt za proizvodnju i preradu bakalara Milena. Milena je ujedno i obiteljska konoba smještena u malom mjestu u Istri. Sami početci djelovanja konobe sežu još iz davne 1986. godine kada je obitelj počela pripremati bakalar kao svoj specijaliteta. Svi gosti bili su iznimno zadovoljni što je bio dovoljni poticaj za daljnji razvoj i napredak.

Ubrzo nakon toga izgradili su suvremeni proizvodni pogon za preradu bakalara te sve svoje proizvode plasirali na domaće tržište. Široka paleta proizvoda obuhvaća Bakalar na bijelo, Bakalar tartufino, Bakalar pikantino, Bakalar oliveto i Bakalar šugo. S obzirom na to da je riječ o vlastitim receptima iz mamine kuhinje, zajednički brend ovih proizvoda je Baccala della Mamma po kojem su i danas poznati.

Proizvodni pogon u potpunosti je izgrađen prema europskim standardima kako bi se zadovoljili sve uvjete oko kvalitete proizvoda. Ono što Baccala della Mamma proizvode razlikuje od ostalih je činjenica da se samoj proizvodnji pristupa savjesno i pažljivo kako bi se zadržale sve kvalitete ove značajne ribe. Iskusni i profesionalni djelatnici pomno čiste bakalar nakon čega slijedi kuhanje, dodavanje odgovarajućih začina i priprema smjesa koje se pakiraju u namjensku ambalažu.

Osim namaza tu su ukusni i raznovrsni okusi pašteta od bakalara poput bakalara na bijelo, s čili papričicama, s tartufima ili s maslinama koje možete koristiti u pripremi kanapeića za svoju obitelj i prijatelje.